Corpuri si surse de iluminat

In proiectele de amenajare interioara un rol major il joaca iluminatul, acesta fiind unul dintre factorii care definesc atmosfera unui interior, lumina accentueaza sau estompeaza volumele, iar daca este dozata corespunzator si dirijata intr-o maniera corecta, produce efecte spectaculoase. Lumina interioara o inlocuieste pe cea naturala si totodata, poate fi utilizata si pentru decorarea spatiilor.

Incaperile cu destinatii diferite necesita sisteme de iluminat diferite. Astfel dormitorul are nevoie de o lumina calda, in timp ce in baie lumina trebuie sa fie puternica, iar livingul, pe langa un iluminat ambiental, trebuie prevazut cu zone luminoase dispuse asimetric. O iluminare buna evidentiaza in mod pozitiv elementele de design interior.

Spoturile, care prin orientarea conului de lumina scot in evidenta anumite obiecte, este un iluminat de accent, cu care se pot crea anumite atmosfere, efecte de umbre, lumini si culoare, placute privirii.

Amplasarea mai multor surse de lumina artificiala, cu intensitati diferite, creeaza o atmosfera speciala si ajuta la definirea zonelor de interes dintr-o camera, prin efectele de umbra si lumina obtinute.

Lampile cu descarcare in gaze ofera un iluminat general placut, lampile cu incandescenta reprezinta alternativa luminii calde, iar lampile fluorescente aduc o economie de energie importanta.

Sistemele de control mentin constant nivelul de iluminare, marind confortul vizual, si aduc o ceconomie de energie importanta, contribuind si la prelungirea duratei de viata a surselor.

Descarca catalogul

Descarca aplicatia Philips: